Tanar in proiect european

 

Am fost incantata sa particip la acest proiect, fiind curioasa sa cunosc copii din centre de plasament si mai ales sa le cunosc opiniile lor despre ce vor sa faca in viitor si despre cum vad ei viata.

Pentru mine a fost o experienta interesanta, iar povestile unora dintre ei m-au emotionat, spre exemplu unul dintre ei spunea ca desi isi cunoaste parintii, nu vrea sa le ceara ajutorul, ci el singur sa-si cladeasca viata. M-a uimit sa vad cat de maturi sunt unii dintre ei si constienti de „handicapul” cu care pornesc in viata, dar curajosi sa infrunte problemele si nedreptatile pe care le vor intampina.

Aceasta experienta mi-a oferit posibilitatea sa cunosc sufletele unor copii sensibili, care isi propun sa realizeze lucruri marete in viata si sa devina la fel de buni ca orice alti copii.

Proiectul nostru si-a propus sa combata marginalizarea tinerilor cu posibilitati reduse si sa le ofere indrumare in gasirea scopului in viata si constientizarea problemelor care se pot ivi si de asemenea incurajarea lor si redarea sau intarirea increderii in ei insisi.

In concluzie, acest proiect s-a dorit a fi un sprijin pentru tinerii care nu au avut parte de cel mai elementar, dar esential lucru si anume afectivitatea, indrumarea parinteasca si siguranta unui camin.

Denisa Munteanu

Echipa proiect „E.U.Exist”

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.

Finanţator

Acest proiect este finanţat prin programul “Tineret în acţiune”. El reflectă doar perspectiva echipei, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiilor, a strategiilor şi activităţilor desfăşurate.

Partener

D.G.A.S.P.C. Sector 5