Despre proiect

 

E.U EXIST- Proiect al Asociatiei Atitudini si Alternative

E.U EXIST- Proiect  finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune

E.U EXIST -se incadreaza in Actiunea 1.2. „Initiative ale tinerilor” si este conceput pe o perioada de 6 luni avand ca loc de desfasurare statiunea turistica BRAN, judetul Brasov. Are ca tema formarea tinerilor proveniti din casele de copii, grupul tinta fiind reprezentat de 12 de tineri (16-17 ani) din Bucuresti-Ilfov, centru pilot care va deveni pilon in diseminarea de informatii catre toate zonele de pe teritoriul Romaniei.

E.U EXIST are ca scop combaterea excluziunii sociale si a marginalizarii tinerilor proveniti din casele de copii, promovarea egalitatii de sanse, informarea acestora cu privire la oportunitatile pe care le au atat pe perioada institutionalizarii, cat si dupa parasirea centrelor de plasament. Prin derularea acestuia, se urmareste totodata motivarea tinerilor care parasesc centrele de plasament dupa implinirea varstei de 18 ani, dezvoltarea increderii in capacitatile proprii, determinarea in randul acestora a dorintei de a-si valorifica resursele pentru o integrare reusita in societate, dar si pe piata muncii.

E.U EXIST – Obiectivele specifice ale proiectului:

In urma derularii acestui proiect, cei 12 tinerii participanti vor sti:
1.  Sa isi descopere/construiasca propriul sistem de valori, mod de relationare, principii si stil de viata potrivit tipului de personalitate a fiecarui tanar.
2.  Sa isi identifice/ stabileasca propriul traseu educational si/sau profesional de urmat, intelegand necesitatea prioritizarii activitatilor in vederea atingerii visului numit “cariera”/ integrarii pe piata muncii;
3.  Sa realizeze proiecte pentru tineret in context Tineret in Actiune, prin dobandirea unor abilitati si competente privind scrierea proiectelor direct de la specialisti-formatori TIA.

E.U EXIST- Impact asupra tinerilor beneficiari
1. Cresterea interesului celor 12 tineri pentru dezvoltarea personala si profesionala
2. Crestera gradului de implicare a tinerilor cu posibilitati reduse in scrierea de proiecte pentru tineret
3. Informarea si constientizarea grupurilor tinta principale asupra importantei implicarii active a tinerilor in rezolvarea problemelor de discriminare si marginalizare;
4. Imbunatatirea abilitatilor sociale ale grupurilor-tinta principale (rezultate vizibile la intoarcea in centrele de plasament);
5. Cresterea increderii si a imaginii de sine;
6. Cresterea numarului de tineri implicati in activitati de voluntariat la nivelul comunitatii locale;
7. Dezvoltarea competitivitatii si a deprinderilor de scriere a proiectelor de tineret prin Parcurgerea unui stagiu de „Scrierea de proiecte in context Tineret in Actiune”

Finanţator

Acest proiect este finanţat prin programul “Tineret în acţiune”. El reflectă doar perspectiva echipei, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiilor, a strategiilor şi activităţilor desfăşurate.

Partener

D.G.A.S.P.C. Sector 5